Vakanties in eigen land

Het land uitgaan, is op dit moment niet echt een optie. Helaas. Maar we moeten verantwoordelijk met elkaar en de regels omgaan. Zo blijven we veilig en gezond en zit een vakantie in het buitenland er binnenkort wél weer in. Daarnaast is het ook niet zo dat je iets mist als je thuisblijft in Nederland. In deze blog vertel ik je over de drie vakantiesoorten die je in Nederland kunt doen. Straks regel jij ook een last minute vakantie Nederland. Lees je mee?

Rust en ontspanning

Iedereen ontspant natuurlijk op zijn of haar eigen manier. Dat is immers waar vakantie voor is. Nederland is rijk aan prachtige hotels vol met ontspanningsmogelijkheden. Want één manier van ontspannen, is helemaal niets doen en je vooral in de watten laten leggen. Kijk voor leuke hotelaanbiedingen die wellness bij hun verblijf hebben. Breng je vakantie door met het badderen, uittesten van sauna’s, nieuwe boeken lezen en wellicht een lichaam of gezichtsbehandeling. Na zo’n (mini) vakantie voel jij je weer helemaal zen en kom je uitgerust thuis. Misschien denk je: “Niets doen, dat kan thuis toch ook?” maar door het huis uit te gaan en niet aan taken te hoeven denken, krijg je veel meer dat vakantiegevoel mee.

Actief en sportief

Zoals ik zei, kan ontspannen ook op een andere manier. Bijvoorbeeld door juist heel actief bezig te zijn. Voor veel mensen is dit dé manier om hun hoofd leeg te maken en voldaan thuis te komen. In Nederland zijn er tal van dingen die je kunt doen én die open zijn. Zo hebben we het prachtige Veluwe natuurgebied waar je kan wandelen en fietsen. Maar er zijn ook tal van plekken waar je kan wandklimmen of karten bijvoorbeeld. Plan je vakantie vol met leuke activiteit en wie weet, vind je per ongeluk een nieuwe hobby of een talent. Je hoeft er niet eens voor ver van huis te gaan.

Gezellig en bedrijvig

Wanneer ik een kleine vakantie in het land plan, vind ik het leuk om naar de grote steden te gaan om een beetje te winkelen en van de horeca te genieten. Dat kan nu niet zo makkelijk maar hopelijk over een paar weken weer wel. Genoeg tijd dus om dat even in te plannen. In welke mooie Hollandse stad ben jij nog niet geweest? Het zal je verbazen hoeveel échte Hollanders nog nooit in onze hoofdstad zijn geweest. Tijd dus om de cultuur op te snuiven en je in de gezellige steden onder te dompelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *