Tips voor het kopen van een goede koffer

Als je veel reist is het best fijn om een goede koffer te hebben. Een koffer die stevig is en waar je al je spullen in kwijt kunt. Het formaat van de koffer moet niet te groot en niet te klein zijn. Zo zijn er nog wel meer eisen waaraan een koffer moet voldoen. Maar hoe kies je een goede koffer uit die aan alle eisen voldoet? Wij vertellen het je graag!

Materiaal

Bij het uitzoeken van een reiskoffer is het belangrijk dat je let op het materiaal van de koffer. Op luchthavens en bij andere vervoersmaatschappijen gaan ze namelijk niet bepaald zuinig om met je spullen. Het zou dan ook zonde zijn als je een koffer hebt van een zwakke kwaliteit, waardoor deze kapot gaat tijdens de reis. Sommige merken maken gebruik van de ‘Curv technologie’. Hierdoor is de koffer super sterk, maar ook licht van gewicht. Op veel webshops, zoals The Little Green Bag, vind je koffers van goede kwaliteit. In de beschrijving wordt het soort materiaal duidelijk aangegeven. In winkels kun je je laten adviseren door de verkoopmedewerker.

Wieltjes

Over het algemeen zijn koffers met 4 wieltjes het handigst. Zo hoef je de koffer niet achter je aan te slepen en kun je deze heel makkelijk rechtopstaand naast je mee laten rijden. Je hebt ook koffers met twee wieltjes, maar vooral met zware bagage is dit niet heel prettig. Ook voor lange stukken die je moet lopen, kun je het beste kiezen voor een koffer met 4 wieltjes. De wieltjes kunnen ook om hun as draaien, waardoor het niet uitmaakt hoe je de koffer trekt of duwt.

Slot

Een goede koffer moet natuurlijk ook een goed slot hebben. Een goed slot zorgt ervoor dat mensen jouw koffer moeilijk open kunnen maken. Soms willen veiligheidsagenten op een luchthaven in je koffer kijken. Zorg er daarom wel voor dat je een slot hebt die je zelf makkelijk open kunt maken. Hiervoor kun je het beste gaan voor een TSA-slot.