Tips voor een vakantie met een grote groep

Voor sommige mensen is alleen reizen een therapie om lekker tot rust te komen en te gaan en te staan waar ze maar willen. In tegenstelling tot deze mensen, heb je ook grote groepen vrienden of familie die het liefst met een zo groot mogelijk gezelschap naar het buitenland gaan. Dit vraagt natuurlijk wel om enige aanpak en voorbereiding, want zo’n grote groepsreis is niet zo makkelijk om te boeken. Wij geven je graag een aantal tips hoe je dit het beste aanpakt!

Bestemming

De eerste en meest logische stap is het bepalen van de bestemming van de reis. Is het binnen Europa? Of aan de andere kant van de wereld? Houd ook rekening met de reistijd. Wellicht is het niet heel handig om een vliegreis van 24 uur te boeken, als je met veel mensen bent. Tuurlijk is het mogelijk, maar het geeft veel chaos en misschien zit niet iedereen hier op te wachten. Overleg daarom altijd met de groep en zorg ervoor dat je het allemaal ergens over eens bent voordat je gaat boeken.

Accommodatie

Na het bepalen van de bestemming, kun je gaan kijken wat voor accommodaties hier te vinden zijn. Waar ga je overnachten? In een hotel, vakantiehuis of toch liever op een camping? Als je met een grote groep op vakantie bent, is een vakantiehuis wel veel gemakkelijker en gezelliger. Je hoeft geen tentjes op te zetten, maar je hebt toch meer vrijheid wat je in een hotel misschien niet hebt. Hiernaast heb je een vakantiehuis voor jezelf en zit je gewoon allemaal bij elkaar in plaats van verspreid met kamers. Vooral in zonnige landen heb je veel villa’s en vakantiehuizen aan de kust. Neem bijvoorbeeld een vakantiehuis Zuid Frankrijk voor 11 personen, met eigen zwembad en uitzicht op de zee. Wie wil dat nu niet?

Vrijheid

And last but not least: geef elkaar de vrijheid! Zeker met een groot gezelschap, kun je nooit alles met elkaar doen. Iedereen heeft weer andere interesses en je wilt natuurlijk dat iedereen een topvakantie beleefd. Het is helemaal niet erg om af en toe te splitsen en elkaar later op die dag weer te zien.