Op reis door Europa

reizen

Europa is een prachtig en veelzijdig continent. Prachtige steden, bergen, kustplaatsen, eilanden en natuurgebieden. Ook zijn er veel culturele verschillen tussen de verschillende landen. Europa heeft gigantisch veel te bieden. Veel mensen gaan met de camper langs de grote steden. Ben je benieuwd naar de minder grote steden of minder bekende plekken, die toch heel erg leuk zijn om te bezoeken? In deze blog lees je over bijzondere plekken. Ben je op zoek naar een bedrijf met betrekking tot camperverhuur?

Florence

Dit is een stad in Italië. Florence is de hoofdstad van Toscane. Toscane is een prachtige heuvelachtige streek met prachtige cultuursteden. Florence is het vlaggenschip van Toscane. In Florence kun je heel veel dingen bekijken. Florence heeft prachtige kerken, mooie pleinen en een grote brug. Bezoek De Duomo, de Santa Croce kerk, de Santa Maria Novella kerk, de San Lorenzo kerk, de San Miniato al Monte, de Santo Spirito kerk en eventueel de Santa Maria del Carmine. Houd je meer van romantiek? Bewandel dan de Ponte Vecchio.

Brno

Praag is een stad die iedereen al wel kent. De tweede stad van Tsjechië is veel minder bekend. Toch heeft deze stad veel te bieden. Het leuke is dat deze stad niet heel toeristisch is. De stad kent veel universiteiten, waar veel internationale studenten heen gaan. Je kunt er leuk uitgaan. Tsjechië is niet duur, maar Brno is net als de rest van het land goedkoop. Je koopt een liter bier al gauw voor omgerekend 2,50.

Iraklion

De hoofdstad van Kreta is minder bekend dan het toeristische Chersonissos. Toch is Iraklion zeker de moeite waard als je het eiland gaat bezoeken. Het is vooral erg interessant om het Archeologisch Museum van Heraklion te bekijken. In Iraklion zijn veel kledingwinkels en toeristische winkels. In het oude centrum zijn de wegen vooral autovrij. Ook kun je er heerlijk uiteten. Zo kun je prachtig aan het water eten. Je wordt er op je wenken bediend door vakkundig personeel. De prijzen zijn normaal, misschien zelfs iets goedkoper dan in Nederland. Drinken op de hotspots kost meestal wel een paar euro meer dan normaal. Dicht bij de Venetiaanse haven ligt een café met uitzicht op de haven, de zee en het fort.