Leuke dorpen en steden rond de Veluwe

veluwe vakantiehuisje

De Veluwe, een bekend natuurpark in Nederland. Dit prachtige natuurpark ligt centraal in ons land en trekt veel toeristen. Een weekendje in een veluwe Huisje is dus geen gek idee. Tijdens deze mini-vakantie kun je veel uitstapjes maken naar omliggende dorpen en steden. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Hanzestad Elburg of het historische Arnhem. Succes met het boeken van je vakantie!

Elburg

Prachtig gelegen aan de Veluwse randmeren ligt het eeuwenoude Elburg. Eén van Nederlands meest bezienswaardige Hanzesteden. Vroeger een bedrijvig vissersstadje aan de Zuiderzee. Vandaag de dag een ultiem uitgangspunt voor toeristen en liefhebbers van cultuur en watersport. Het centrum van Elburg bevat veel gezellige restaurants en unieke boetiekjes. Een stadswandeling door Elburg mag niet ontbreken!

Arnhem

De stad is gelegen midden in een prachtige omgeving en is de groene poort naar de Veluwe. In Arnhem kun je uitstekend shoppen. In het Spijkerkwartier en de 7 straatjes wandel je langs karakteristieke winkels met een uniek aanbod. Naast dit historische centrum beschikt Arnhem over een mooie dierentuin, Burgers’ Zoo.

Harderwijk

Een andere Hanzestad die niet mag ontbreken bij een bezoek aan de Veluwe is Harderwijk. Deze stad heeft meer dan 100 monumenten, gezellige straatjes en prachtige pleinen. Vanuit de historische binnenstad sta je binnen 2 minuten bij de Veluwerandmeren. Je kan hier naar het strand, maar ook kan je een rondvaart maken met een rondvaartboot, sloep, zeilboot of zelfs een botter. Harderwijk staat ook bekend om het Dolfinarium: een leuk uitstapje voor jong en oud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *