Ik ga op wintersport en neem mee

Ik kan met volle overtuiging zeggen dat ik wintersport de leukste vakantie van het jaar vind. Het is natuurlijk een echte sportvakantie, maar je kunt er heerlijk door tot rust komen. En misschien wel het belangrijkste: het is super gezellig! Je begrijpt dus dat ik graag op wintersport ga en ik wil het je daarom ook absoluut aanraden! Ben je nog nooit geweest? Dan zal ik je laten weten wat ik allemaal meeneem op een wintersport vakantie. Want als je een van deze dingen mist, zal het wel een stuk minder comfortabel worden.

Een skibril

Een goede skibril is echt een must. Het kan in de bergen namelijk of sneeuwen of je hebt een volle zon. En voor beiden situaties heb je eigenlijk een aparte bril nodig. Als de zon schijnt kun je prima je zonnebril op, maar is het bewolkt of gaat het sneeuwen dan heb je echt een skibril nodig. Met slecht weer wil je het liefst een bril met gele of oranje glazen, dit zorgt ervoor dat je goed de diepte kunt blijven zien en geen inschattingsfouten maakt.

Een skihelm

Mocht je toch een inschattingsfout maak en ten val raken, dan wil je liever dat je hoofd beschermd is door een skihelm. Tegenwoordig draagt eigenlijk een enkeling geen skihelm en is het in veel gebieden verplicht. Bijkomend voordeel: hij is net zo warm als een muts!

Skipak

Een goed skipak heb je ook zeker nodig. Zorg dat zowel de broek als de jas waterdicht zijn en beknibbel hier niet op. Mocht je de uitgave te groot vinden, kijk dan of je de kleding kan lenen van een kennis!

Thermokleding

Tot slot is thermokleding erg belangrijk. Als je veel laagjes draagt zal je lekker warm blijven en heb je geen last van de kou. Thermokleding dient als onderlaag en zal je eigenlijk nooit uit doen. Naast dat je lekker warm blijft voert het je zweet ook beter af. Niet vergeten dus!
Bron: https://www.sinner.eu