Goed voorbereid op vakantie

De vakantie komt er weer aan, voor de meeste Nederlanders is dit het moment om de caravan weer tevoorschijn te halen en een mooie reis te maken. Want wat is er nou mooier dan je eigen caravan mee te nemen naar een prachtige bestemming? Maar voordat je dat gaat doen moet je wel even op een aantal dingen letten. 

Onderhoud aan je caravan

Voordat je op vakantie gaat is het belangrijk om zowel je auto als je caravan even te laten controleren. Want het laatste wat je wil is dat je ergens in het buitenland op de vluchtstrook komt te staan met pech. Daarom kunt u het beste jaarlijks caravan onderhoud inplannen. Wanneer u dit niet jaarlijks doet kan dit uiteindelijk resulteren in onnodige hoge reparatiekosten. Ook heb je de zekerheid dat je altijd rondrijdt in een veilige caravan die in goede technische staat verkeerd. 

Inpakken van de caravan

Een goede voorbereiding is het halve werk, een belangrijk onderdeel hiervan is het inpakken van de caravan. Dit is nog wel een opgave want je wil wel alles meenemen maar je mag niet boven het maximum gewicht van de caravan komen. Als je wil weten hoeveel kilo je maximaal in je caravan mag leggen, kun je dit berekenen. Dit doe je door het maximum massa voertuig af te trekken van het massa ledig voertuig. Deze uitkomst is hoeveel kilo je maximaal in je caravan mag stoppen. 

Iets anders waar je op moet letten is de kogeldruk, een te hoge kogeldruk is niet goed maar ook een te lage druk is niet goed. Je kunt de kogeldruk aanpassen door spullen van voor naar achteren te verschuiven in de caravan of door spullen in de auto te leggen. 

Voordat je weggaat, heb je wel gedacht aan de volgende producten? Zoals toiletpapier, kurkentrekker, scheerlijnen en vuilniszakken? Dit zijn producten die veel vergeten worden door kampeerder. Wanneer u al deze dingen gedaan en gecontroleerd hebt kunt u met een gerust hart op vakantie. Bon voyage!

Op zoek naar een nieuwe caravan? 

Wil je volgend jaar met een nieuwe caravan op pad? Dan raad ik je aan om eens te kijken naar een hobby caravan dealer bij jou in de buurt. Zelf heb ik afgelopen jaar ook een nieuwe Hobby caravan gekocht. De nieuwe caravan is net een slag groter dan mijn Tabbert caravan die ik hiervoor had. Nu de kinderen groter worden is het prettig om net iets meer ruimte te hebben. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *