Zweden is een ideaal vakantieland voor gezinnen met kinderen. Van Zweeds Lapland in het noorden tot Skåne in het zuiden, er is genoeg te doen voor de hele familie.

Makkelijk en kindvriendelijk

Zweden is gemakkelijk bereikbaar met de boot en de auto en heeft in de diverse regio’s talloze aantrekkelijke accommodatie mogelijkheden. Ben je een kampeerder? Zweden heeft prachtige ruimopgezette campings met veel groen, vrijheid en speelmogelijkheden voor jong en oud. Verblijf je liever in een vakantiehuisje? Helemaal goed! Van schattige stuga’s aan je eigen privé meer tot grote vakantiewoningen voor de hele familie, Zweden heeft ze allemaal.

Kust in Zuid-Zweden

Als je met de auto van Kopenhagen over de Öresundsbrug naar Malmö rijdt, merk je bij binnenkomst in Skåne direct al de vriendelijkheid van het Zweedse land. Met name voor gezinnen met kinderen is er van alles te doen. Outdoor activiteiten, musea bezoeken, de Big 5 spotten in een van de vele dierentuinen en kamperen is zelfs voor de kleinsten te doen. Rijd langs de witte zandstranden naar noordelijker streken. Naar Astrid Lindgren’s wereld, High Chaparall in de regio Småland. In het westen van Zweden ligt de metropool Göteborg en de Bohuslänkust is geweldig voor iedereen die van wateractiviteiten houdt. Van het vroege voorjaar tot de late herfst kun je je vermaken in kleine stadjes als Smögen en Grebbestad en zijn het eiland Marstrand en het nationale park Kosterhavet een bezoek waard.

Landelijke idylle in Midden-Zweden

Het landschap Midden-Zweden biedt duizenden meren, stranden, bossen en prachtige archipels waar je gezellige campings vindt. Värmland is de regio met de culturele stad Karlstad. Deze regio heeft een breed scala aan activiteiten voor jong en oud. Dalarna heeft de focus op dieren en staat bekend om de kopermijn in Falun die op de lijst van UNESCO’s Werelderfgoed staat.

Intense ervaringen in Noord-Zweden

Noord-Zweden, met de streken Jämtland, Härjedalen en Zweeds Lapland helemaal in het noorden, is minstens zo mooi in het voorjaar, zomer en herfst, als in de winter. Intens genieten van de natuur kan je als de beste in dit deel van Zweden. Fietsen, wandelen en rotsklimmen kan in Åre en Östersund. Of maak kennis met de oorspronkelijke bevolking, de sami en breng een bezoek aan Abisko National Park? Meren, watervallen, bossen en wilde dieren zijn de parels van het noorden van Zweden. Plus, de Zweedse nationale schat; de middernachtzon natuurlijk, maakt het mogelijk om 24 uur per dag plezier te hebben!

Zweden is een ideaal vakantieland voor het hele gezin. Geniet van de activiteiten in de natuur.