Met zijn grandioze landschappen en zijn bijna eindeloze vergezichten belooft een road trip door Zweden een prachtig avontuur te worden. De wegen zijn goed, dus stap in je auto en toer eindeloos door dit land.

Door diverse landschappen

De Zweedse wegen zijn geschikt voor auto’s, campers en caravans. Rijd door de zuidelijke regio Skåne die gemakkelijk te bereiken is via de Öresundsbrug vanaf Kopenhagen. De brug brengt je in Malmö. Vanaf Utrecht naar Malmö is het 790 km. Naar de andere kant van Skåne, naar de oostkust dus, is het 1,5 uur verder. Of rijd naar Bohuslän aan de westkust boven Göteborg waar je een ‘fika’  kan doen in een van de authentieke vissersdorpjes. Daarachter vind je het binnenland met de duizenden meren en bossen. Verder naar het noorden wordt de lucht nog helderder, de beken nog schoner en de natuur strekt zich uit met hoge bergen. In Zweeds Lapland rijd je de wildernis in waar je in de zomer 24 uur per dag van kunt genieten, hier is namelijk de middernachtzon. Als je dit fascinerende fenomeen hebt meegemaakt, wil je eigenlijk niet meer naar huis.

Op weg naar vrijheid

Het kenmerk van een road trip is vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wilt.  Zon, zee, strand, aan de kust, bezoek een dierentuin of een pretpark. Op een camping hebben de kinderen alle vrijheid om te ravotten en om met elkaar te spelen. Zweden biedt chauffeurs een goed onderhouden wegennet en snelwegen. Je kunt de hele lengte van Zweden met de auto afleggen, van zuid tot noord. Er zijn geen tolwegen (met uitzondering van de Öresundsbrug en Stockholm) en files komen er nauwelijks voor. Zweedse wegen zijn doorgaans in uitstekende staat, met duidelijke verkeersborden. Lees meer over autorijden in Zweden

Roadtrip door Zweden

Hoe ziet jouw droomvakantie eruit? Een combinatie van kunst, cultuur en natuur? Lekker eten bij je tent of culinaire hoogstandjes uit proberen in een van Zweedse toprestaurants? ’s Nachts de unieke middernachtzon meemaken? Waar je ook rijdt in Zweden, er is overal wel reden om even te stoppen onderweg. Je vindt veel vers fruit in kraampjes langs de weg en overal kom je ook bordjes tegen met het woord ‘loppis’ erop, dit zijn tweedehandszaakjes met vintage spullen.

Naar Zweden toe

Van Nederland naar Zweden met je eigen auto is goed te doen. Wil je niet te veel kilometers rijden, dan kun je kiezen voor een langere overtocht met Stena Line. Maar ook als je liever door wilt rijden, kun je via de bruggen in Denemarken in één dag het zuiden van Zweden bereiken. Lees meer tips over je reis naar Zweden met de auto. En natuurlijk pak je comfortabel een overtocht met Stena Line.