De kunst van het Zweedse winkelen in Zweden

Op zoek naar interessante, leuke, lekkere en coole vakantiecadeautjes? Die 100% Zweeds zijn? De jacht naar iconen op culinair gebied, design, mode en kunst brengen je een stap dichter bij de Zweedse cultuur.

Zweden verovert de catwalk

Zweden zijn trend- en modebewust. Jonge Zweedse ontwerpers groeien uit tot nieuwe sterren in de modewereld en zijn doorgebroken in de internationale fashionindustrie. Acne, Filippa K., J. Lindberg , Nudie Jeans, Cheap Monday, WE , WeSC en Weekday zijn Zweedse top designmerken. Tip: in de plaats Sjuhärad vind je ongeveer 40 outlet stores die tegen extreem lage prijzen kleding, meubels en sportartikelen van de hand doen.

Glaskunst, meubels, stoffen en porselein

Om inzicht te krijgen in glaskunst en meubelontwerp uit Zweden, ga je naar Glasriket en Möbelriket in Småland. Hier is IKEA geboren. Bezoek een glasfabriek en glastudio, blaas je eigen glas en verblijf in het Kosta Boda Art Hotel.

Unieke souvenirs langs de landelijke wegen

Elke regio, en ook veel steden hebben hun eigen specialiteiten. Koop een Dalarna-paardje in Dalarna, Västerbottenkaas in Västerbotten en haring als je aan de westkust bent. In het noorden van Zweden eet je rendierworst en kun je Samihandwerk kopen. En niet te missen, de bordjes ‘Loppis’ (vlooienmarkt) langs de kant van de weg. De regio Skåne is een paradijs voor antiek jagers en kunstliefhebbers.