Pak je verrekijker en camera en houd je oren en ogen open! Wil je een eland van dichtbij zien? Boek een georganiseerde safari’s of je ga naar een elandenpark. Zowel in Lapland, Värmland, Västerbotten en West-Zweden vind je die. Ook om bevers te spotten kun je op safari. Zeehonden kun je zien in Kosterhavet National Park en langs de kust van Bohuslän. Daar worden ook schelpdiersafari’s aangeboden. Ga met een lokale visser de zee op en ga op jacht naar garnalen, kreeft, krab en oesters. De archipel is magisch maar het hoogtepunt is misschien wel als je ’s avonds je eigen vangst geserveerd krijgt in een gezellige taverne aan de oceaan!

Aquaria en dierentuinen

Veel dierentuinen in Zweden huisvesten bedreigde diersoorten. Wil je haaien en piranja’s zien? Of zijn de Zweedse vissoorten voor jou ook interessant? Bezoek dan een van de vele aquaria in Zweden. Het museum Universum in Göteborg biedt beide vissoorten aan terwijl het Oceaanmuseum in Lysekil zich meer richt op het leven in de lokale wateren.

Wil je Noord-Europese diersoorten ontmoeten? Dat kan in Nordens Ark in Bohuslän, Skåne Dyrepark, Borås Zoo of Park Zoo in Eskilstuna. En als je het nog spectaculairder wilt breng dan een bezoek aan het grootste berenpark van Europa: Orsa Grönklitt. En, vergeet ook niet Ölands Zoo te bezoeken met tropische en bedreigde diersoorten uit de hele wereld!

Lees hier alles over de dierentuinen van Zweden