Op zoek naar grote winkels, kookkunst van wereldklasse en fantastische familieattracties? Plus een prachtige archipel? Göteborg is de tweede grootste stad van Zweden en heeft het allemaal!

De stad

Kungsportsavenyen is het hart van Göteborg. Hier vind je het standbeeld van Poseidon, Göteborg Kunstmuseum en Röhsska, het enige museum in Zweden waar mode, design en ambachten zijn gecombineerd. In de directe omgeving tref je het grootste Scandinavische pretpark Liseberg en het Wetenschaps Universum voor kinderen, beide top attracties voor het hele gezin. Göteborg kent daarnaast nog heel wat musea, genoeg te doen voor iedereen.

Winkelen in het centrum

In het centrum van Göteborg kan je je hart ophalen qua winkelen. Kungsportsavenyen heeft grote winkelketens, terwijl het gebied rond Kungstorget, Vallgatan og Magasinsgatan vol speciaalzaken zit met Zweeds en internationaal design. Op zoek naar antiek en tweedehands zaakjes? Ga hiervoor naar de oudste wijk van Göteborg Haga en naar Långgatorna. Tip: bezoek de Feskekyrkan en de Saluhallen voor verse vis, schaaldieren en lekkernijen uit de hele wereld.

Eilanden in de archipel

Een tochtje naar de archipel van Göteborg is een geweldige ervaring, ongeacht de tijd van het jaar. Je kunt de veerboot nemen van Saltholmen naar de zuidelijke archipel waar het stikt van de eilandjes. Schaf de Göteborgpas aan en reis gratis. Zonder de pas zijn de kosten hetzelfde als voor een tramrit.

Vrångö, Brännö, Styrsö, Vargö en de andere eilanden zijn juweeltjes in de scherenkust van Göteborg en hebben elk hun eigen schoonheid. In het zuiden zijn alle eilanden autovrij en je treft er prachtige vissersplaatsjes aan en schitterende rotspartijen om een dag heerlijk op te zonnen. De noordelijke archipel omvat Hönö, Öckerö en Björkö die met het autoveer vanuit Torslanda te bereiken zijn.