Het schilderachtige dorpje Fjällbacka heeft zichzelf inmiddels behoorlijk op de Zweedse kaart gezet. Met heel wat beroemde inwoners is het vissersdorpje aan de Zweedse westkust snel uitgegroeid tot een van de bekendste Zweedse plekjes van dit moment. Maar het heeft daarbij niets aan z’n charmes verloren. Bezoek het Zweden van de literaire misdaadkoningin Camilla Läckberg en treed in haar voetsporen. Hoe je dat doet? Door een van de rondwandelingen langs de scenes uit haar boeken te maken of te genieten van een Läckbergmaaltijd in een gezellig restaurant aan de haven. Ga mee op een vissersboot en vang je eigen kreeft of kajak in de Fjällbacka-archipel. Voor een dromerig vissersdorpje aan de westkust is hier veel te doen. En het is maar 90 minuten met de auto ten noorden van Göteborg.

Win een reis naar het Fjällbacka van Camilla Läckberg

Het nieuwste boek van thrillerschrijfster Camilla Läckberg ‘Leeuwentemmer’ staat momenteel overal hoog in de bestsellerlijsten. Heb jij het boek nog niet in huis, haast je dan naar Bruna. Niet alleen voor het boek, maar je maakt daarnaast de hele maand april 2015 kans op een reis naar het Fjällbacka van Camilla via Bruna. Buitenkansje om zelf naar Zweden af te reizen deze zomer!

The Cosy Crime Walk

Als jij een van de 12 miljoen Camilla Läckbergs lezers bent, dan wil je toch eens in de wereld van Camilla Läckberg duiken. Bekijk de diverse plaatsen delict met eigen ogen! Ontdek dit lieflijke vissersdorpje van een hele andere kant tijdens de 45-minuten durende rondleiding ‘The Cosy Crime Walk’. Je bezoekt de belangrijkste hotspots en moordplekken uit de bestsellers van de Zweedse crime koningin Läckberg. De serene rust in het dorp heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een gezellige drukte, zeker sinds de misdaadromans van Camilla Läckberg Fjällbacka extra op de kaart hebben gezet. Läckberg – opgegroeid in Fjällbacka –  verwerkt plekken uit haar jeugd als decor voor soms gruwelijke crime scenes. Het grafmonument op de begraafplaats van de neogotische granieten kerk uit 1892 was de inspiratiebron voor haar thriller Tyskungen (Oorlogskind) en ook de kloof Kungsklyftan op de 74 meter hoge Vetteberget midden in het dorp – is een plaatsdelict in Predikanten (Predikant). En als de zon in de haven van Fjällbacka in zee zakt, sluit je de tour af met een drie-gangen diner in restaurant Stora Hotellet Bryggan.

Wat doe je nog meer in en rond Fjällbacka

Wandelen door de haven, naar de visafslag gaan en natuurlijk een broodje makreel of garnalen meepakken die hier zo ongeveer vanuit de zee je bord op springt. Kajakken langs zeehonden, een drijvende sauna nemen en je in een kuuroord onderdompelen in een bad van zeewier. Of beklim de Vetteberget berg. Je kunt ‘m niet missen, hij torent boven het dorp uit en eenmaal boven heb je een fantastisch uitzicht over de stad en de archipel van Fjällbacka. Of maak een boottrip naar de ‘weereilanden’. Een cluster van 365 eilandjes in de archipel van Fjällbacka. Voor elke dag één… Dan zijn er ook nog natuurreservaten met wandel- en fietspaden en als je er toch bent mag een oester- of kreeftensafari natuurlijk niet ontbreken op je to do-lijstje. Fjällbacka was in de jaren zestig en zeventig ’s zomers het toevluchtsoord van Actrice Ingrid Bergman (1915-1982). Op een van de eilanden buiten het dorp, Dannholmen, bezat de wereldberoemde Zweedse een vakantiehuis waar ze kon bijkomen van haar hectische leven in Hollywood.

Het eiland Valö

Het eilandje Valö is vanuit Fjällbacka meerdere keren per dag met een veerpontje te bereiken. Je kunt het eiland vanuit het dorp al zien liggen voor de kust. Op Valö vind je een jeugdherberg en een prachtig natuurgebied. Het eiland is omgeven door vruchtbare wateren en dat betekent genieten van vis en schaaldieren. In Fjällbacka vind je divere aanbieders van vistours en schaaldiersafari’s. De Väderöarna bij Valö is een beschermd natuurgebied dat bestaat uit 400 eilanden. Daarachter strekken zich duizenden zeemijlen water uit tot aan het Skagerrak, de Noordzee en de Atlantische Oceaan. Het eiland Storö is een paradijs voor liefhebbers van frisse lucht. Hier vind je een vuurtoren en heel wat leuke zwemmogelijkheden en in Väderöarnas Pensionat worden vis- en schaaldiergerechten van topkwaliteit geserveerd.

Klik hier voor meer informatie over West-Zweden