Voor de avonturiers onder ons: er zit nog goud in de grond in Småland en dit is je kans om het zelf te vinden! Leer alles over goud vinden en goud zeven bij Rolf Guldström in Ädelfors en krijg aan het einde van de dag een echt diploma!

Word jij een gecertificeerd goudzoeker?

In de rivierbedding van de rivier de Em ligt het goud aan je voeten. Ga jij het vinden? In Rolf Guldström kun je zelf aan de slag. De eeuwenoude ambacht van het goud zeven met een speciale goudpan werd van vader op zoon overgedragen en de hedendaagse instructeurs leren je hoe je deze techniek kunt beheersen. Een avontuurlijk dagje uit voor het hele gezin, want deze goudzoekersactiviteit is ook heel geschikt voor kinderen. Je kunt kiezen uit workshops van drie uur of een dag en je ontvangt na afloop een heus diploma of je wordt misschien wel een heuse gecertificeerde goudzoeker!

Goud in de grond

In de gebieden rondom Ädelfors is de afgelopen honderden jaren al veel naar goud gegraven, maar niet alles is gevonden. Waan jezelf een dagje een echte goudzoeker in deze historische setting en leer het goudzoekers vak. De instructeurs van Rolf Guldström zijn zeer ervaren en experts in dit vakgebied. Alle materialen worden je ter beschikking bestelt en je krijgt intensieve begeleiding bij het graven en zeven.

En wie weet ga jij met een mooie buit naar huis!

Rolf Guldström is geopend van 1 mei – 30 september.
www.guldvaskning.se