Ga jij dit jaar in je tent, caravan, camper of in een echte Zweede stuga overnachten? Zweden heeft 500 prachtige campings. Boek ze rechtstreeks bij de Zweedse Campingbond SCR. Van de regio Skåne in het zuiden tot aan Lapland in het noorden. Je kunt kamperen in steden als Göteborg en Malmö, op eilanden, in vissersdorpjes en in unieke natuurgebieden omringd door bossen en snelstromende rivieren. Verleidelijk? Ja, vooral voor gezinnen!

Tien reden om te gaan kamperen in Zweden

Voor kinderen is kamperen uniek. Ze kunnen ravotten, maken snel vriendjes, kunnen vissen, roeien en in de bossen hutten bouwen. Zoek je ander vertier? Geen nood, ook dat is in Zweden aanwezig. Campings met zwembaden, piratenclubs, zomershows en minigolf zijn er te vinden. Of ga naar een plek waar je kunt schatzoeken, picknicks worden georganiseerd en waar je kids ’s avonds de voetjes van de vloer gooien in de disco. We geven je tien redenen waarom je zeker moet gaan kamperen in Zweden.

Tent of een vakantiehuisje?

Of je nu in een caravan, camper of tent verblijft, Zweden heeft campings die perfect bij je passen. En, als je een huisje wilt huren, kan dat ook zonder probleem. De campings zijn schitterend gelegen in de buurt van een meer of aan de zee, in een bos, in de bergen of op een hoogvlakte. En voor wie niet helemaal van de buitenwereld afgesloten wil zijn; de meeste campings in Zweden hebben wifi. Streef je naar een ultieme vakantie voor het hele gezin? Klinkt dit als een droom?

Zweden is the place to be! Klik hier voor inspirerende filmpjes. 

Boek je camping rechtstreeks bij de Zweedse Campingbond SCR.