Verspreid over Zweden liggen prachtig gelegen campings en huisjesparken met topfaciliteiten die uitstekend zijn om te verblijven. De natuur is mooi en indrukwekkend, van liefelijk glooiend in het zuiden tot ruig in het noorden. Het land is groot en heeft zoveel ruimte dat iedere vakantieganger z’n gang kan gaan. Van de kust met witte stranden en honderden eilandjes, eindeloze bossen en grote meren tot aan bergen in het westen en noorden. Open je tent of de deur van je caravan of stuga en beleef de Zweedse natuur. We geven je tien redenen waarom je zeker moet gaan kamperen in Zweden!

Kamperen in Zweden

Zweden is een ideaal kampeerland. Zweden is de ultieme setting voor een vakantie, in een tent, caravan of een stuga, een typisch Zweeds houten huisje. Of het nu aan een meer is, aan het strand, in de bossen of in de archipel – het frisse heldere water lokt altijd in Zweden – en het prachtige landschap is indrukwekkend om te zien. Er zijn 10.000 huisjes van Björkliden in het noorden tot Löderup in het zuiden, dus er is zeker iets dat bij je past. Of bij je kinderen, want Zweden heeft ook heel wat campings die geschikt zijn voor gezinnen.

Camping Key Europe

Voor een overnachting op een camping die aangesloten is bij de Zweedse campingbond SCR kun je gebruik maken van de voordelen van de Europese campingkaart Camping Key Europe:

  • Sneller in- en uitchecken.
  • Geldig in meerdere Europese landen.
  • Een ongevallenverzekering gedurende je verblijf op de camping.
  • Korting op veerboten en op de huur van een auto of camper, pretparken, dierentuinen en restaurants.

Wil je tijdens en na je vakantie kunnen zeggen ‘wat een uitzicht en wat een geweldige plek’  bestel dan hier alvast je campingkaart. Maar, je kunt ‘m ook terplekke op een SCR-camping kopen. Veel campings in Zweden zijn het hele jaar geopend.

Zoek en boek je camping hier.